Zpět na všechny článkyBack to all articles

Naše inspirace v oblasti reportování

Reporting.cz nedávno oslavil 10. narozeniny. Rozhodli jsme se naše zkušenosti, přístup a nápady z oblasti reportingu a zpracování dat sdílet s dalšími lidmi. Přijdete si na své, pokud Vás zajímá třeba IT architektura a správa privátní nebo hybridní cloudové infrastruktury, související bezpečnostní výzvy nebo nekonečné možnosti reportingu.
31.5.2023

Reporting.cz nedávno oslavil 10. narozeniny. A za tu dobu jsme společně s ním ušli pěkný kus cesty. Na rozdíl od maratonu to bolelo nejvíc na startu. Prosadit se v oblasti firemního reportingu, bez strategického investora, referencí a jako neznámý český startup s vlastní cloudovou technologií, provozovanou navíc výhradně formou služby? I teď by to byla slušná výzva. Pojmy cloud a BI tehdy rozhodně nebyly synonymem důvěry.

Nacházíme se v přelomové fázi. Šířit jakékoliv zajímavosti a praktické zkušenosti před pěti nebo sedmi lety nedávalo smysl. Byť jsme už tehdy technologicky i přístupem k zákazníkům výrazně předbíhali dobu, na systematickou vnější komunikaci nebyl prostor ani prostředky. Všechny síly jsme napřeli do realizace. A teď si tu komunikaci konečně můžeme dovolit. Máme prostor i inspirativní obsah, který je potvrzen zájmem tisíců spokojených uživatelů.

Na začátku byla vize dodat reporting a datový sklad do každé firmy, která o něj projeví zájem.Velkou inspirací pro nás byl příběh zakladatelů projektů Adastra a Ataccama, který jsme od začátku sledovali v přímém přenosu. Začínali jsme v segmentu SME, kde dlouhodobě formou DWHaaS provozujeme vyšší stovky úspěšných projektů. V posledních letech jsme se postupně úspěšně prokousali k realizaci a provozu komplexních DWH / reportingových řešení pro segment rozsáhlých mezinárodních skupin. na začátku nám dala šanci Fortuna. Vážíme si odvahy paní Mirky Púchy, která na nás v roce 2015 jako šéfka skupinového reportingu a konsolidace vsadila, přestože mohla bez rizika sáhnout po tradičních řešeních globálních hráčů. Pak přišly CTP, Colt CZ, Penta, Wabtec, Mountfield, FutureLife, další a další. Letos se k více než šesti stům zákazníků přidá skupina okolo J&T Banky.

Zkušenosti, přístup a nápady z oblasti reportingu a zpracování dat jsme se rozhodli sdílet. Přijdete si na své, pokud Vás zajímá třeba IT architektura a správa privátní nebo hybridní cloudové infrastruktury, související bezpečnostní výzvy nebo nekonečné možnosti reportingu. Chceme Vám je zprostředkovat skrze zkušenosti našich zajímavých zákazníků a příklady úspěšných projektů. Věřím, že Vás budou inspirovat.

Přečíst případovou studii Trigema

  • vývoj cloudové reportovací platformy
  • provoz formou DWHaaS / AaaS
  • 600+ zákazníků v segmentu SME
  • 20+ mezinárodních korporací
  • 14 zaměstnanců

Na úvod jsme vybrali projekt finanční konsolidace skupiny předního rezidenčního developera. “Dat máme spoustu a s blížícím se rozvojem nefinančního reportingu jich bude čím dál víc. Jen je neumíme úplně správně používat. Cílíme na postupnou integraci dat z nejrůznějších zdrojů do jednotné reportovací platformy, která nás v této snaze podpoří,” popisuje Jakub Korf, skupinový CFO a člena představenstva skupiny Trigema, jak chtějí používat data. Více o tom, jak Trigema data využívá, najdete v naší první případové studii. Přečtěte si ji, je tu pro Vás.

Děkuji Vám, že jste s námi. Bez Vás by to byla nuda.

Za celý tým Reporting.cz,


Michal Rozehnal
CEO Reporting.cz

Michal Rozehnal

CEO of Reporting

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Phasellus faucibus molestie nisl. Maecenas fermentum, sem in pharetra pellentesque, velit turpis volutpat ante, in pharetra metus odio a lectus. Maecenas ipsum velit, consectetuer eu lobortis ut, dictum at dui.

Další články

Přečtěte si o tom, jak reporting může změnit váš byznys.

Dostávejte novinky z oblasti reportingu!

Nechte nám na sebe váš e-mail. Budeme vám reportovat jako první.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

REPORTING.cz, s.r.o.
Zirkon Office Center
Sokolovská 131/86
Praha 8 - 186 00

IČ: 24248991
DIČ: CZ24248991

Společnost je zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze oddíl C, vložka 197204.

Ochrana osobních údajů (GDPR)

REPORTING.cz, s.r.o.
Zirkon Office Center
Sokolovská 131/86
Praha 8 – 186 00

IČ: 24248991
DIČ: CZ24248991

The company is incorporated in the Commercial Register administered by the Municipal Court in Prague, Section C, File 197204.

Data Protection (GDPR)