Zpět na všechny článkyBack to all articles

Revoluce v ESG reportování

S potěšením oznamujeme nové partnerství mezi REPORTING.CZ a Green0meter.com, které přináší komplexní datové služby kombinující tradiční oblasti finančního a výkonového KPI reportingu s nefinančním ESG reportingem udržitelnosti.
13.3.2024

S potěšením oznamujeme uzavření nového partnerství mezi REPORTING.CZ a Green0meter.com. Spolupráce přináší novou možnost poskytování komplexních datových služeb, kombinující uživatelům RCZ tradiční oblasti finančního a výkonového KPI reportingu s nefinančním ESG reportingem udržitelnosti. Zájemci se mohou zúčastnit webináře, který pro vás společně připravujeme.

Technologický pohled: Efektivita a inovace

Jako poskytovatel datových řešení nabízí REPORTING.CZ svým klientům infrastrukturu a nástroje pro efektivní správu dat a poskytování rozsáhlých konsolidovaných reportů.

Integrace s Green0meter přináší další výhody, především zvýšení užitné hodnoty v RCZ již zpracovaných dat tím, že je bude možné kontextově propojit s ESG platformou,” říká k integraci řešení Michal Rozehnal, CEO REPORTING.CZ.

Tím se rozšíří okruh obsluhovaných oblastí klienta o oddělení, která jsou primárně odpovědná za ESG a udržitelnost. A to vše s minimální pracností spojenou s přípravou specifických dat.

Již teď víme, že ne všechna data potřebná pro udržitelné produkty, jsou v Green0meter.com obsažena. Proto klientům umožníme integrovat nejrůznější další datové zdroje. Podle jejich povahy buď napřímo nebo přes datovou platformu RCZ. Část dat, u kterých se dlouhodobě předpokládá ruční vstup klienta, může být opět efektivně pokryta nasazením offline nebo webových formulářů integrovaných přímo v RCZ.

náhled ESG dashboardu

Propojení obou platforem zaručuje jednoduchý a přehledný přístup ke všem informacím na jednom místě. Data používaná např. pro účetní závěrky nebo HR systémy, budou nyní využita i pro výpočty ESG reportů. Obousměrná integrace platforem poskytne vylepšený reporting, který obohatí současné reporty a dashboardy o ESG data.

Udržitelný pohled: Odpovědnost a předvídavost

Green0meter.com, jako expert na udržitelnost, přináší nejen nástroje a znalosti pro efektivní management environmentálních aspektů podnikání, zároveň dokáže i účinně poradit s orientací ve složité EU legislativě. Poskytuje konzultanty pro úlohy jako je analýza dvojí materiality, pomoc s EU taxonomií a spolupráce na finalizaci ESG reportů. Mezi obvykle zpracovávané úlohy patří zejména nefinanční reporting (CSRD), výpočet uhlíkové stopy společnosti či produktu, ESG strategie nebo dekarbonizační plány.

Spojení s REPORTING.CZ pomáhá šetřit čas a zdroje při sběru dat, které již v platformě máte,” uvádí za Green0meter.com Karel Kotoun.

Synchronizací dojde k předvyplnění dat v Green0meter.com s možností soustředit se pouze na jejich kvalitu a validaci, s významnou úsporou zdrojů na straně klienta.

náhled ESG dashboardu

Integrace REPORTING.CZ a Green0meter.com zlepší vaše možnosti a zavádí systematický přístup k automatizaci ESG reportingu a tím umožňuje lépe reagovat na rostoucí požadavky trhu a regulátorů na udržitelnost a transparentnost. Naše spolupráce je důkazem závazku neustále inovovat a poskytovat řešení, která odpovídají současným i budoucím výzvám.

Přijďte na ESG webinář

Přijďte zjistit, jak můžete ESG reporting na pár kliků využít i Vy. S Green0meter jsme pro vás připravili webinář ESG produkty a datová integrace, který se uskuteční ve čtvrtek 11. dubna 2024, 10.00–11.00 hod. Během webcastu představíme relevantní ESG produkty i technologický pohled na integraci REPORTING.CZ a Green0meter.com. Dozvíte se, jak můžete ušetřit vaše kapacity při ESG reportingu a kde začít. Těšíme se na vás! Přihlaste se právě teď.

Chci se přihlásit na webinář

Green0meter

  • ESG One Stop Shop online platforma pomáhající společnostem s přechodem na oběhové hospodářství.
  • Nabízí služby v oblasti výpočtu uhlíkové stopy, nefinančního reportingu, sledování udržitelného dodavatelského řetězce a ESG strategií​.
  • ​Dodržuje certifikované metodiky ISO a Bureau Veritas pro nefinanční reporting.
  • Kromě ESG platformy nabízí služby v oblasti udržitelnosti, pomoc s výkladem EU nařízení a taxonomie a implementaci dekarbonizačních plánů.

Další články

Přečtěte si o tom, jak reporting může změnit váš byznys.

Dostávejte novinky z oblasti reportingu!

Nechte nám na sebe váš e-mail. Budeme vám reportovat jako první.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

REPORTING.cz, s.r.o.
Zirkon Office Center
Sokolovská 131/86
Praha 8 - 186 00

IČ: 24248991
DIČ: CZ24248991

Společnost je zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze oddíl C, vložka 197204.

Ochrana osobních údajů (GDPR)

REPORTING.cz, s.r.o.
Zirkon Office Center
Sokolovská 131/86
Praha 8 – 186 00

IČ: 24248991
DIČ: CZ24248991

The company is incorporated in the Commercial Register administered by the Municipal Court in Prague, Section C, File 197204.

Data Protection (GDPR)